Pieminekļi, visā Latvijā

Drukāt
Banner 1050x80

Kanāla kuģīši River Cruises Latvia - ekskursijas

Radio 1, Rīga LV-1050
Piedāvājam ekskursijas ar vēsturiskajiem kanāla kuģīšiem "AURORA”, (24 vietas), "AMBER RĪGA”, (12 vietas) no piestātnes Rīgas pilsētas kanālā Radio ielā 1 pretīm Tējas namiņam “APSARA”. Vēsturiskie Kanāla kuģīši piedāvā izbraukumu 1 stundas garumā izbaudīt "Vecpilsētas panorāmas reisu”. Brauciena

APPS Europe, SIA

Graudu 17, Liepāja LV-3401
APPS Europe, nepatīkamu aromātu un putekļu kontroles speciālisti, sistēmu izstrāde un uzstādīšana, piesārņojuma mazināšanas tehnoloģijas, rotējošais izsmidzinātājs, P.I.R.A., portatīvā, neatkarīgā izsmidzināšanas ierīce, P.I.R.A. Duo, M.R.U., smaku kontrole, putekļu samazināšana, piesārņojuma kontrole, Airobrne10.

Ekodem, SIA, Metāllūžņu pieņemšana

"Daugavas Piens" , Ķekavas pagasts, Ķekavas nov. LV-2123
Bīstamo atkritumu savākšana, apsaimniekošana Ēku, angāru, rūpniecikos celtņu demontāža, Demontāžas darbi, Metāllūžņi, Metāllūžņu pirkšana, uzpirkšana, Metāla, Celtniecības un remonta darbi, demontāža, nojaukšana, demontēšana, izjaukšana, konstrukciju, Cauruļvadu renovēšana, Renovācija, objektu renovācija, atjaunošana,

VELIS-A, diennakts apbedīšanas birojs

Sakņudārza 5a, Jelgava, LV-3001
noformēšana, transporta pakalpojumi, sēru ceremoniju vadīšana, liela zārku izvēle, gravēšanas darbnīca, pieminekļi

Raunas apbedīšanas un kapu labiekārtošanas birojs

Cēsis, Cēsu nov. LV-4101
Uzticiet mums savas rūpes un būsim jūsu rīcībā 24/7:

Cieņpilna mirušā transportēšana ar katafalku un bēru ceremonijas organizēšana Vidzemē. Kapu vietas labiekārtošana - pieminekļi, apmales, soliņi, robežmalu un atbalsta malu/mūru izveide. Kapu labiekārtošana visā Latvijā.  

KeraMets, SIA, Auto katalizatoru un vadu uzpircējs

Braslas 20, Rīga LV-1084
“Keramets” iepērk: ✓ nolietotas elektrotehnikas vadus, ✓ nolietotas datortehnikas vadus, ✓ vieglo automašīnu elektroinstalācijas vadus, ✓ smago automašīnu, traktoru un lauksaimniecības tehnikas, ✓ elektroinstalācijas vadus, ✓ būvju nojaukšanas procesā, būvgružu pārstrādes un šķirošanas procesā radušos vadus, ✓ sadzīves atkritumu šķirošanas procesā radušos vadus.

HWR-CHEMIE Baltija, SIA

Rīga
Piedāvājam visa veida tīrīšanas pakalpojumus, pļaušanas darbus un mauriņa atjaunošanu ar aeratoru visā Latvijā: ✓ Biroja uzkopšana ✓ Mājas uzkopšana ✓ Industriālo telpu uzkopšana ✓ Pārtikas rūpniecības telpas ✓ Servisa uzkopšana ✓ Augstspiediena mazgāšana ✓ Cauruļu mazgāšana ✓ Fasādes mazgāšana ✓ Jumtu mazgāšana ✓ Grafiti tīrīšana ✓ Logu mazgāšana ✓ Paklāju tīrīšana ✓ Mēbeļu tīrīšana ✓ Veikalu tīrīšana ✓ Kāpņu telpu mazgāšana ✓ Kapu pieminekļu tīrīšana ✓ Pieminekļu tīrīšana ✓ Strūklaku tīrīšana ✓ Transportlīdzekļu mazgāšana (auto, moto, lauksaimniecības tehnika un ūdenstrasports) ✓ Smago automašīnu izbraukuma mazgāšana ✓ Zāles trimmerēšana ✓ Mauriņa atjaunošanu ar aeratoru ✓ Frēzēšanas pakalpojumi ar dārza frēzi

Un citus specifiskus tīrīšanas pakalpojumus. Visu var notīrīt, ja izvēlas pareizos līdzekļus. Izmantojam tikai savu produkciju – profesionālos tīrīšanas līdzekļus, kuri dabā sadalās, tātad rūpējamies par dabu un nepiesārņojam to.

Mēbeļu restaurācija, mēbeļu restaurācijas darbnīca, SIA Intarsija

Mēbeļu restaurācijas darbnīca
Lepšas, "Lepšukalni" , Rundāles pagasts, Bauskas nov., LV-3901
Apraksts:

Sertificēti restauratori. Kvalitatīva mēbeļu atjaunošana, arī kultūras pieminekļu restaurācija ar autentiskām darba metodēm. Apzeltīšanas darbi, būvgaldniecības elementu restaurācija u.c. profesionāli restauratora darbi. Vēsturisku mēbeļu kopiju izgatavošana.

Rēzeknes Vissvētās Dievmātes Piedzimšanas pareizticīgo draudze

Atbrīvošanas aleja 98a, Rēzekne, LV-4601
Rēzeknes Vissvētākās Dievdzemdētājas pareizticīgo baznīca. Baznīca ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Atrodas pilsētas centra skvērā iepretim piemineklim „Vienoti Latvijai”.

Debesiss, SIA

Gaujas 12, Rīga LV-1026
Par granītu:

Granīta bloki tiek ievesti no Zviedrijas, Karēlijas vai Somijas, kur tie tiek iegūti no klinšaino apvidu karjerām. Šo valstu klimats ir līdzīgs mūsu klimatam, kā rezultātā akmens ir spējīgs dzīvot mūsu klimata apstākļos. Sīkāk par pašu granītu: tas ir kristālisks iezis, kas sastāv no laukšpatiem (40-50%), kvarca (25-30%) un krāsainiem minerāliem (līdz 15%), ir viens no izplatītākajiem akmens veidiem. Paveidi: kālija laukšpatu granīts (normālgranīts), plagioklazu granīts 9plagiogranīts) un sārmainais granīts. Piemīt masīva tekstūra. Izšķir magmatiskos granītus, kas radušies magmai kristalizējoties, un metamorfos granītus, kas radušies metamorfo iežu granitizācijas procesā. Granītam raksturīga augsta salizturība, maza ūdensuzsūce, liela izturība pret dēdēšanu un to var labi apdarināt, slīpēt un pulēt. Granīta krāsojums ir bagātīgs no tumši melniem, sarkanie, zaļganiem, raibiem, pelēkiem līdz pat ļoti gaišiem un pat kristāliskiem. Melnā granīta pieminekļi būs vispiemērotākie gravēšanai, jo uz tiem vislabāk var redzēt gravējumu, kas ļoti kontrastē: Tumši melns granīta kapakmens un gaiši pelēcīgs gravējums.

Pamats un Co, SIA

Gramzdas 90, Rīga LV-1029
Mēs ražojam dažāda veida izstrādājumus no betona:: ✓ Žogi un stabi ✓ Betona pakāpieni ✓ Betonu pakāpienu restaurācija ✓ Cementa flīzes ✓ Betona puķu podi ✓ Betona soliņi ✓ Dažādas ēku fasādes detaļas no betona ✓ Kolonnas ✓ Balustrādes

Krustaceles, SIA

A.Saulieša 12, Cesvaine, Madonas nov., LV-4871
rīkošana, Zārki, Zārks, Mācītājs, Sveces, izbraukumi, banketi, runa, dziesmas, Izvadīšana, kapracis, pieminekļi

Vides un Ģeo projekti, SIA

Skulte, Skultes 15-18, Mārupes pagasts, Mārupes nov. LV-2108
Apraksts: SIA "Vides un Ģeo projekti" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar ģeotehniskās, ģeoloģiskās un vides izpētes pakalpojumu un konsultāciju sniegšanu visā Latvijas teritorijā.

Ziemeļu akmens, šķelts akmens

"Lejasplošas darbnīcas" , Lēdmanes pagasts, Ogres nov. LV-5011
Ziemeļu AKMENS ražojumi, produkcija:: ✓ Neregulāras granīta apdares plāksnes ✓ Stūrakmeņi ✓ Granīta bruģakmens ✓ Taisnstūra / kvadrāta granīta plāksnes ✓ Akmens šķembas (gabions) ✓ Šķelti laukakmeņi ✓ Dekoratīvie akmeņi ZIEMEĻU AKMENS::

Nodarbojas ar šķeltu Latvijas laukakmens apdaru plākšņu, granīta bruģakmeni, stūrakmeņu un akmens šķembu (gabionu) ražošanu un tirdzniecību. Latvijā un ārvalstīs klienti arvien vairāk sāk izmantot dažādus granīta izstrādājumus, jo novērtē akmens materiālu dabīgo skaistumu, kā arī tā ilgmūžību, fizikālās īpašības un tā estētiskumu. Latvijas laukakmens ir unikāls ar to, ka tas ir daudzkrāsains, un vienā akmenī var būt pat vairākas krāsu gammas. Akmens ir ilgmūžīgs un izturīgākais materiāls kopš senatnes, līdz ar to uzņēmums var droši teikt, ka, pateicoties akmens fizikālajām īpašībām, tas ir vienreizējs materiāls, uz kuru var paļauties, ka tas, piemēram, pēc 5 gadiem nesadrups vai arī krasi nemainīs savas fizikālās īpašības.

Aquabalt, SIA, ūdens filtri, filtru iekārtas

Latgales 256A-3.st., Rīga LV-1063
Pakalpojumi:: ✓ Ūdens filtri,ūdens filtru ierīces, ūdens filtru iekārtas ✓ Dzeramais ūdens, tīrs ūdens ✓ Akvafor ŪDENS FILTRI ✓ Ražošanas sistēmas ✓ Ūdens paraugi ✓ Dzeramā ūdens filtri, filtru sistēmas ✓ Ūdens attīrīšanas sistēmas ✓ Filtru uzstādīšana, montāža ✓ Ūdens analīze, ūdens ekspertīze ✓ Ūdens atdzelžošana ✓ Ūdens mīkstināšana ✓ Ūdeņraža ūdens ģenerators, ūdeņraža ģeneratori ✓ Ūdens filtri Aquathin, Aquaphor, AquaFilter

Madonas novada pašvaldība, Dzelzavas pagasta pārvalde

Dzelzava, Kļavu 4, Dzelzavas pagasts, Madonas nov., LV-4873
Apraksts:

Dzelzavas pagasta pašvaldība atbild par pagasta un tā iedzīvotāju labklājību un interesēm, kas tiek paveikts ar pašvaldības iestāžu palīdzību. Dzelzavas pagastā atrodas vairāki objekti, kas ir apskates vērti - Dzelzavas pils apbūve ar parku, brīvdabas estrādi, pieminekli "Par tēvu zemi kritušiem" parkā, izveidota pils "Rūķu taka" un ozolu aleja, Doku Ata muzejs "Mucenieki" un citi brīnišķīgi apskates punkti. Mūsu skaistajā pagastā atradīsiet arī Bakana ezeru ar ezera mītni tā ZA daļā, kas ir vienreizēja vieta, kur pavadīt saulainas dienas un vakarus. Pašvaldība arī organizē dažādus pasākumus mūsu iedzīvotājiem un ciemiņiem.

Madonas novada pašvaldība, Mārcienas pagasta pārvalde

Mārciena, Jaunā 1, Mārcienas pagasts, Madonas nov., LV-4852
Apraksts: Mārcienas pagasts ir viena no Madonas novada administratīvajām teritorijām tā centrālajā daļā. Robežojas ar Aronas, Bērzaunes, Kalsnavas, Lazdonas, Ļaudonas un Praulienas pagastiem. Daļa pagasta zemju atrodas Krustkalnu valsts rezervātā. Mārcienas teritorijā atrodas dažas no Daugavas baseina upēm - Arona, Austrona, Vēžanunīca un Bērzaune. Lielākā no tām ir Arona. SPA Kūrorts Mārcienas muiža. Viesu nams Pudulu pie Pudulu ezera. Netālu no Madonas, Smeceres sila ielejā, lielceļa malā, autoceļa Pļaviņas-Gulbene 37. kilometrā jūs vienmēr laipni gaidīs „Smeceres krogs”. Pagasta kopējā platība 8974,5 ha tai skaitā 4859.3 ha meži. Mārcienas pagasts atrodas Madonas rajonā Vidzemes centrālās augstienes dienvidu nogāzē.Robežojas ar Lazdonas, Aronas, Bērzaunes, Kalsnavas, Ļaudonas un Praulienas pagastiem. Mārcienas pagasts ir bagāts ar nozīmīgiem arheoloģiskiem pieminekļiem – dažāda nozīmīguma pilskalniem un senkapiem, kuri atrodas valsts aizsargājamo pieminekļu sarakstā.

Madonas novada pašvaldība, Barkavas pagasta pārvalde

Barkava, Brīvības 9, Barkavas pagasts, Madonas nov., LV-4834
Apraksts:

Barkava (latgaliešu Borkova) ir ciems Latgalē, Madonas novada austrumos, Barkavas pagasta centrs. Cauri Barkavai iet reģionālais autoceļš Madona–Varakļāni (P84). Attālums līdz Madonai – 30 km, līdz Rīgai – 186 km. Barkava atrodas Austrumlatvijas zemienes Lubāna līdzenumā, mazāk nekā 10 km attālumā no Lubāna ezera rietumu krasta. Apvidus reljefs izteikti līdzens. Barkavas centrā atrodas Svētā Staņislava Romas katoļu baznīca (celta 1822. gadā koka baznīcas vietā, prāvests – Rolands Abrickis). Barkavas centra kapsēta un piemineklis kritušajiem padomju karavīriem. Barkavā atrodas arī Barkavas pagasta pārvalde, Barkavas pamatskola, Barkavas arodvidusskola (tās dienesta viesnīcā iespējams pārnakšņot arī tūristiem), kultūras nams, pasta nodaļa, degvielas uzpildes stacija. Barkavas bibliotēka. Barkavas pašvaldība.

Akmens Carnik, IU, Filiāle

Raiņa 21, Gulbene, Gulbenes nov. LV-4401
Apraksts:

Apbedīšanas pakalpojumi, bēru pakalpojumi pa visu Latviju, diennakts apbedīšanas birojs, kapu rakšana, Zārku izgatavošana, pieminekļu izgatavošana, kapu apmales, soli.

Akmens Carnik, IU

Rīgas 68, Gulbene, Gulbenes nov. LV-4401
apbedīšanas pakalpojumu serviss, konsultācijas, apbedīšana, bēres, apbedīšanas pakalpojumi un piederumi, kapu pieminekļi , , kapu pieminekļi Gulbenē, kapu pieminekļu izgatavošana, akmens apstrāde, akmens izstrādājumi, kapu apmales